Portfolio: Social Media

Movares

Naam: Dré Kampfraath
Klant: Movares
Project: Social media als onderdeel van een klantevent
Branche: Ingenieursbureau
Functie: Consultant

Movares is een groot ingenieursbureau dat eenmaal in de twee jaar een klantenevent organiseert. Doel was om ditmaal de organisatie breed te betrekken bij de invulling van het event. Ook wilde men klanten vooraf betrekken bij de inhoud. Dit vanuit de gedachte dat het congres een betere representatie van de organisatie zou zijn en dat er meer klanten zouden komen.

Het proces werd vormgegeven en begeleid door Dré Kampfraath. Hij trainde de eigen mensen in het gebruik van social media. Behalve voor het event was dit ook bedoeld met het oog op bijdragen aan de interne- en externe communicatie. Er werden blogs gestart, een interactieve website ontworpen en men leerde het maken van filmpjes met eenvoudige flip camera’s zodat men zelf korte items kon maken. Dit resulteerde al in de aanloop naar het klantenevent in een intensivering van het klantencontact. En een record aantal klanten op het event zelf. Ook voor sales was het resultaat duidelijk positief. Na het event bleef het gebruik van social media binnen de organisaties stijgen met meer klantcontact tot gevolg.

Voor meer informatie over dit en andere projecten kunt u contact opnemen met Dré Kampfraath.

KLM

Naam: Mark de Bruin
Klant: KLM Ground Services
Project: Crowdsourcing platform
Branche: Travel
Functie: Programmamanager

KLM Ground Services (verzorgt de afhandeling van passagiers, bagage en vliegtuigen) wilde een bedrijfsbrede discussie voeren met haar 5000 medewerkers over haar bedrijfsvoering: over veiliger werken, over kostenreductie en over diensteninnovatie. Hiertoe is een online crowdsourcing platform ontwikkeld. De interimIC-er Mark de Bruin heeft deze ontwikkeling en het bijbehorende programma aangestuurd.

Het programma omvatte de strategiedefinitie, het inrichten van een innovatie-organisatie, het management van de technische realisatie door bureau Favela Fabric en het uitvoeren van de  communicatiecampagne t.b.v. dit platform. Het project en bijbehorende programma zijn met groot succes uitgevoerd.

Heineken

Naam: Elvire Jaspers
Klant: Heineken International
Project: CRM voor BeerTender.com
Branche: Retail
Functie: ProjectmanagerHeineken

International heeft in Nederland een succesvolle implementatie van de BeerTender gedaan, en wilde dit uitrollen in andere landen. Het doel was een online platform met webshop en de mogelijkheid om klantprofielen op te bouwen.
InterimIC werd gevraagd om een oplossing voor te stellen die kon worden uitgerold in diverse landen.

Elvire Jaspers schreef een voorstel waarin webshop en CRM gecombineerd werd in een kopieerbaar platform dat per land geïmplementeerd kon worden.

Deliverables:

– Visie voor de internationale roll-out BeerTender
– Leveranciersselectie (CRM partner, Website bouwer)
– Contactstrategie
– Projectplan
– Presentaties en workshops in de roll-out landen