Portfolio: Strategy

eyeOpen

Naam: Lara de Vos
Klant: The Coolhouse of Financial Media
Project: Lancering website eyeOpen
Branche: Financiële dienstverlening
Functie: e-Marketeer

De start-up eyeOpen vroeg InterimIC-er Lara de Vos om, samen met hen de formule van eyeOpen (objectief financieel advies op internet) uit te werken en in de markt te zetten. De nadruk lag op 2 projecten: het spaardomein ontwikkelen en een financiële community starten..

Als eerste project ontwikkelde Lara het business domein sparen waarbij de sparen propositie, het verdienmodel en de website in de markt werden gezet. Ook werden een vraagbaak, rekentools en vergelijkingsmodules gelanceerd. Het tweede project omvatte het opzetten van een financiële community waarvan de conceptontwikkeling, een contentplan, productrating en een blog onderdeel uitmaakte. De complexiteit van de opdracht was de diepte ervan: van concept ontwikkeling tot het operationeel uitwerken.
Dit heeft geleid tot de lancering van de website waarbij de traffic en de conversiedoelstellingen gehaald werden.

Voor meer informatie over dit en andere projecten kunt u contact opnemen met Lara de Vos.

KLM

Naam: Mark de Bruin
Klant: KLM Ground Services
Project: Crowdsourcing platform
Branche: Travel
Functie: Programmamanager

KLM Ground Services (verzorgt de afhandeling van passagiers, bagage en vliegtuigen) wilde een bedrijfsbrede discussie voeren met haar 5000 medewerkers over haar bedrijfsvoering: over veiliger werken, over kostenreductie en over diensteninnovatie. Hiertoe is een online crowdsourcing platform ontwikkeld. De interimIC-er Mark de Bruin heeft deze ontwikkeling en het bijbehorende programma aangestuurd.

Het programma omvatte de strategiedefinitie, het inrichten van een innovatie-organisatie, het management van de technische realisatie door bureau Favela Fabric en het uitvoeren van de  communicatiecampagne t.b.v. dit platform. Het project en bijbehorende programma zijn met groot succes uitgevoerd.

Heineken

Naam: Elvire Jaspers
Klant: Heineken International
Project: CRM voor BeerTender.com
Branche: Retail
Functie: ProjectmanagerHeineken

International heeft in Nederland een succesvolle implementatie van de BeerTender gedaan, en wilde dit uitrollen in andere landen. Het doel was een online platform met webshop en de mogelijkheid om klantprofielen op te bouwen.
InterimIC werd gevraagd om een oplossing voor te stellen die kon worden uitgerold in diverse landen.

Elvire Jaspers schreef een voorstel waarin webshop en CRM gecombineerd werd in een kopieerbaar platform dat per land geïmplementeerd kon worden.

Deliverables:

– Visie voor de internationale roll-out BeerTender
– Leveranciersselectie (CRM partner, Website bouwer)
– Contactstrategie
– Projectplan
– Presentaties en workshops in de roll-out landen