Portfolio: Ziekenhuizen

UMC St Radboud

Naam: Ruud Davids
Klant: UMC St Radboud
Project: Reorganisatie ICT
Branche: Zorg
Functie: Directeur ICT ai

Het UMC St Radboud zocht een interim manager voor haar afdeling ICT. In die tijd 2008 werd de ICT organisatie onderdeel van het Service bedrijf. De inbedding in het Service bedrijf en de reorganisatie is een groot deel van de opdracht.

Het reorganisatie plan is geschreven en goedgekeurd. Het plan was voornamelijk gebaseerd op ICT standaarden zoals ITIL BiSL en ASL. Samen met Prince2 wel de belangrijkste inhoudelijke pijlers. Er is gewerkt aan vormgeving van informatie management, functioneel beheer, applicatie management en de groepen rond ICT infrastructuur. Het is een klus geweest om de club qua motivatie aan de gang te houden in onzekerheid over wat zou komen, weerstand te managen, resultaten te blijven boeken.

Daarnaast is er een enorm aantal projecten wat in uitvoering is. En ook tijdens de verbouwing moet de winkel meer dan open blijven. Het instrument ICT Roadmap wordt geïntroduceerd als communicatie praatplaat.

In de hoek van de zorgautomatisering is het afspraken systeem uitgerold alsmede een medicatie module. Er is veel functionaliteit ontwikkeld in het ‘zelfbouw EPD’. Er is een grote migratie doorgevoerd op het gebied van het lab.

Op het gebied van online is een nieuwe website opgeleverd, een nieuw intranet en de portalen zijn live gegaan alles gebouwd op sharepoint.

Op het gebied van infrastructuur zijn er vele projecten afgerond waaronder een totaal nieuwe omgeving voor dataopslag.

UMC St Radboud ziekenhuis

Naam: Mark de Bruin
Klant: UMC  St Radboud ziekenhuis
Project: Nieuwe website www.umcn.nl
Branche: Zorg
Functie: Projectmanager

Het UMC St Radboud wilde haar corporate website en het onderliggende Content Management Systeem (CMS) vernieuwen. Een ervaren projectmanager van InterimIC, Mark de Bruin, kreeg de opdracht samen met een webbureau een concept te ontwikkelen en deze web site te implementeren.

Mark stelde een projectplan op met een investeringsvoorstel en formeerde een projectteam; samengesteld uit eigen- en externe medewerkers. Hij schreef een pitch uit voor webbureau’s en met de winnende partij TamTam zijn vervolgens duidelijke afspraken gemaakt over realisatie en budget. De projectmanager fungeerde als liaison tussen de afdelingen ICT en Communicatie. Dit project is succesvol opgeleverd.

De nieuwe website is geïmplementeerd op een Microsoft Sharepoint 2007 Shared Service platform. De website heeft een centrale focus op de patiënt, de student en de wetenschapper. Ziektebeelden, onderzoeken en behandelingen worden in duidelijke taal aangeboden aan de patiënt, voor studenten is het cursusaanbod gestructureerd weergegeven en in de sectie wetenschap zijn de onderzoeksinstituten en publicaties gepresenteerd. De website heeft verder technische koppelingen met een HRM vacature module voor de ontsluiting van vacatures en het brochure management systeem waarmee 1000+ patiëntenbrochures op de website als download worden aangeboden.

Voor meer informatie over dit en andere projecten kunt u contact opnemen met Mark de Bruin.