Naam: Ruud Davids
Klant: UMC St Radboud
Project: Reorganisatie ICT
Branche: Zorg
Functie: Directeur ICT ai

Het UMC St Radboud zocht een interim manager voor haar afdeling ICT. In die tijd 2008 werd de ICT organisatie onderdeel van het Service bedrijf. De inbedding in het Service bedrijf en de reorganisatie is een groot deel van de opdracht.

Het reorganisatie plan is geschreven en goedgekeurd. Het plan was voornamelijk gebaseerd op ICT standaarden zoals ITIL BiSL en ASL. Samen met Prince2 wel de belangrijkste inhoudelijke pijlers. Er is gewerkt aan vormgeving van informatie management, functioneel beheer, applicatie management en de groepen rond ICT infrastructuur. Het is een klus geweest om de club qua motivatie aan de gang te houden in onzekerheid over wat zou komen, weerstand te managen, resultaten te blijven boeken.

Daarnaast is er een enorm aantal projecten wat in uitvoering is. En ook tijdens de verbouwing moet de winkel meer dan open blijven. Het instrument ICT Roadmap wordt geïntroduceerd als communicatie praatplaat.

In de hoek van de zorgautomatisering is het afspraken systeem uitgerold alsmede een medicatie module. Er is veel functionaliteit ontwikkeld in het ‘zelfbouw EPD’. Er is een grote migratie doorgevoerd op het gebied van het lab.

Op het gebied van online is een nieuwe website opgeleverd, een nieuw intranet en de portalen zijn live gegaan alles gebouwd op sharepoint.

Op het gebied van infrastructuur zijn er vele projecten afgerond waaronder een totaal nieuwe omgeving voor dataopslag.