Portfolio: Universiteiten

Tilburg University

Naam: Mark de Bruin
Klant: Tilburg University
Project: Nieuwe websites, intranet en studentenportaal
Branche: Onderwijs
Functie: Programmamanager

Tilburg University wil zichzelf online herpositioneren als een internationale gerenommeerde universiteit. Het voornaamste doel is een grotere naamsbekendheid en het werven van internationale studenten. Hiertoe wilde zij haar gehele digitale omgeving vernieuwen; nieuwe Nederlandse en internationale web sites, een internationale mobiele web site, intranet en studentenportaal. Deze kanalen moeten worden ondersteund door een nieuw Content Management Systeem (CMS). Als ervaren programmamanager van InterimIC kreeg Mark de Bruin de opdracht deze online herpositionering te realiseren.

Mark stelde een projectplan op met een investeringsvoorstel. Hij schreef een pitch uit voor webbureau’s voor de conceptfase en met de winnende partij TamTam zijn vervolgens duidelijke afspraken gemaakt over realisatie en budget.  Een CMS selectietraject resulteerde in de keuze voor webmanager. Voor de realisatie van het  programma is een niet-openbare Europese aanbesteding uitgevoerd. Met de software is in april 2011 de realisatie gestart. De programmamanager verzorgde zowel de aansturing van de realisatiepartij als de interne organisatie.

De websites bevatten nieuwe content en functionaliteiten die als doel hebben de (internationale) student te helpen met het maken van een  keuze voor Tilburg University en een bachelor of masteropleiding. Het intranet biedt ruimte voor interne communicatie en diensten aan medewerkers. Het studentenportaal biedt de huidige studenten informatie en toegang tot een gepersonaliseerde studieomgeving.

Voor meer informatie over dit en andere projecten kunt u contact opnemen met Mark de Bruin.