InterimIC is opgericht in 2001 in de turbulentie van de Internet bubbel. Waren het toen vooral ondernemers die het ook aardig vonden om te adviseren, nu zijn het adviseurs die het ook aardig vinden om te ondernemen.

De keuze om te werken zonder kantoor en het zoveel mogelijk te doen met gebruik van de nieuwste IT oplossingen is direct in het begin genomen. Toen heel opvallend en revolutionair, inmiddels veel meer voorkomend en aansluitend bij de trend (hype?) van “het nieuwe werken”. Met 10 jaar ervaring op dat gebied adviseren we dan ook regelmatig bedrijven over de juiste aanpak.

Kijken we naar het soort klussen dan zie je dat er elke paar jaar een branche is die favoriet was. Begonnen met grote overheids adviesklussen (kilometer heffingsrapport, breedband onderzoek), vervolgens mobiele telefonie (introductie Blackberry, introductie iMode – het begin van mobiel internet) gevolgd door IT in de zorg (Radboud, OLVG, UMCG).

Dat het tegenwoordig een groep adviseurs is voor wie dat de eerste passie is,  blijkt wel uit de toegenomen aandacht voor de vakinhoudelijke kanten. Ook zijn de huidige partners bijna allemaal al een behoorlijke tijd verbonden aan InterimIC. Van alle tijden is de voeten in de klei, handen uit de mouwen maar de blik op de toekomst houding. Terwijl er eigenlijk geen rapporten worden gemaakt is er een duidelijke voorkeur voor opdrachten met een duidelijk tastbaar eindresultaat. Tegelijkertijd blijft er een bijzondere aandacht voor de laatste trends en de nieuwste ontwikkelingen in de wereld van IT en Internet. Die we ook zelf uitproberen. En gelukkig weten ook radio 1, BNR en de televisie onze expertise op dat gebied te waarderen.

De combinatie trends signaleren en opdrachten met een duidelijk resultaat lijkt ook de komende 10 jaar een onderscheidende en succesvolle aanpak.